тυяк αℓємι

вιℓgιѕαуαя, ρяσgяαм, σуυη, ѕιтє
 
AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Biberiyeli Kuzu Budu Sarması

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 27
Kayıt tarihi : 17/06/08
Yaş : 23
Nerden : İstanbul

MesajKonu: Biberiyeli Kuzu Budu Sarması   Paz Haz. 22, 2008 4:40 pm

Malzemeler
1 Adet kuzu budu
1 Tatlı kaşığı biberiye
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı mısırözü yağı
1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
3 Adet haşlanmış havuç
Tuz, karabiber
Bağlamak için : Pamuk ipliği

Sosu için :
1 Kahve fincanı mısırözü yağı
3 Diş sarmısak
1 Çorba kaşığı salça
1 Kahve fincanı sirke
1 Çay bardağı su
Mutfak
Zorluk 3


Yapılışı

Süre 120 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp bütün olarak açın.
Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 Kahve fincanı mısırözü yağını karıştırıp etin üzerine sürün.
Etin üzerine bıçakla çeltikler atın.
Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlenmiş havucu koyun ve rulo şeklinde sarın.
İple her yerinden sıkıca bağlayın.
Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın.
Sürekli çevirerek ruloyo hafif kızartın.
Bu arada pişirme sosu için tavaya mısırözü yağını alın.
Salça dövülmüş sarmısak, 1 Kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın.
Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirin.
Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun.
Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin.
Dilimleyerek servis yapın.


Yeterince tuz ve karabiber
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://turkbilgi.3forum.biz
 
Biberiyeli Kuzu Budu Sarması
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
тυяк αℓємι :: Site "www.turkalemi.yine.biz" Diye Yeni Bir Site Olusmustur :: Genel Duyuru Bölümü :: Kadınca Konular :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: